Amal Wilayah
Order here
Info
In
Out
Due Date 2023-10-31
RM0.00
0.00%
0.0%
Terkumpul
Sasaran RM25,000.00
Share to Friends
Infaq Pusat Dakwah Serantau

Pusat Dakwah Serantau merupakan pusat pengajian yang melatih serta membentuk pendakwah/mubaligh Islam di rantau ASEAN. Di sini, para pelatih dakwah diberi penekanan pendekatan “dakwah bil hal”. Selain pengajian Islam, mereka turut dibekalkan dengan kemahiran dakwah, pengubatan Islam, pertanian dan pendidikan pra-sekolah demi membangunkan masyarakat dengan ilmu.

Oleh itu kami mengajak anda untuk sama-sama menginfak kepada Pusat Dakwah Serantau bagi membantu menaja operasi, pembangunan & dakwah para daie yang sedang belajar di Pusat Dakwah Serantau.

Dengan peluang ini, perkembangan dakwah dilapangan sedang dan semakin rancak bergerak hasil usaha para alumni PDS yang bertugas sebagai daie. Untuk rekod, setakat ini terdapat lebih 300 orang daie berada di lapangan. Dan hasil dari usaha ini, Alhamdulillah sudah lebih 4,000 orang telah memeluk Islam sejak tahun 2010.

Yayasan Amal Malaysia Cawangan Wilayah Persekutuan merupakan sebahagian daripada cawangan Yayasan Amal Malaysia. Kami merupakan sebuah badan bukan Kerajaan (NGO) yang berorientasikan Amal Kebajikan. No akaun sumbangan BANK ISLAM (1403 2010 0341 23) CIMB ISLAMIC (8603 255 448) Kami merupakan NGO Kebajikan yang aktif menjalankan misi pembangunan kemanusiaan seperti membantu mangsa bencana, kebuluran, kemiskinan dan juga dakwah di Malaysia dan serantau asia, terutamanya dan negara-negara dunia umumnya.
Yayasan Amal Malaysia (AMAL) Yayasan Amal Malaysia merupakan sebuah Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang berorientasikan dakwah, kebajikan dan kemanusiaan. Mempunyai cawangan di seluruh negara dan bergerak aktif menjalankan misi kebajikan dan kemanusiaan di dalam dan luar negara. Berbekalkan semangat dan slogan “Berkhidmat Untuk Kemanusiaan dan Beramal Kerana Allah” , AMAL bergerak ke pelusuk negara dan dunia bagi menabur bakti kepada umat manusia yang ditimpa musibah dan kurang bernasib baik. AMAL mengoptimumkan segala sumber yang dimiliki untuk dimanfaatkan membantu mereka yang memerlukan bantuan sama ada berpunca dari bencana alam atau manusia di dalam dan luar negara. Menggerakkan tenaga sukarelawan untuk menambahbaik persekitaran pendidikan, kesihatan dalam masa yang sama menjalin kerjasama dengan pelbagai pihak. Mengetengah isu keadilan, kebajikan dan hak asasi manusia untuk memberi suara kepada mereka yang memerlukannya.
Ikut Turutan Ringgit
Sort A-Z
Keluar
Belum ada rekod duit keluar di saat ini. Setiap sen kegunaan akan dipaparkan di ruangan ini.