Amal Wilayah
Order here
Info
In
Out
Due Date 2023-10-31
RM0.00
0.00%
0.0%
Terkumpul
Sasaran RM25,000.00
Share to Friends
Infaq Wakaf Quran

Menangis hati kami bila tengok anak² Muslim di tahfiz/perkampungan di pedalaman negara Afrika. Ada yang belajar menulis huruf di atas pasir, tiada whiteboard. Dicarik-carik senaskhah Al-Quran kepada helaian utk dikongsi beramai-ramai. Mereka terpaksa menulis di atas papan kayu usang untuk hafalan ayat. Berpanas terik belajar di bawah matahari dan zink besi hampir beberapa jengkal di kepala. Makanan dan minuman harian terpaksa dicatu, Mashaa Allah

Allahu, kami cukup terdesak untuk membantu mereka belajar dan hidup lebih baik.

Kami ingin bawa wakaf anda semua sebanyak mungkin di perkampungan pelarian di Cameroon, Sudan, Uganda dan lain-lain.

Niatkan sedekah & wakaf anda kepada ibu bapa & yang tersayang untuk bermula RM 25 sahaja.

Yayasan Amal Malaysia Cawangan Wilayah Persekutuan merupakan sebahagian daripada cawangan Yayasan Amal Malaysia. Kami merupakan sebuah badan bukan Kerajaan (NGO) yang berorientasikan Amal Kebajikan. No akaun sumbangan BANK ISLAM (1403 2010 0341 23) CIMB ISLAMIC (8603 255 448) Kami merupakan NGO Kebajikan yang aktif menjalankan misi pembangunan kemanusiaan seperti membantu mangsa bencana, kebuluran, kemiskinan dan juga dakwah di Malaysia dan serantau asia, terutamanya dan negara-negara dunia umumnya.
Yayasan Amal Malaysia (AMAL) Yayasan Amal Malaysia merupakan sebuah Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang berorientasikan dakwah, kebajikan dan kemanusiaan. Mempunyai cawangan di seluruh negara dan bergerak aktif menjalankan misi kebajikan dan kemanusiaan di dalam dan luar negara. Berbekalkan semangat dan slogan “Berkhidmat Untuk Kemanusiaan dan Beramal Kerana Allah” , AMAL bergerak ke pelusuk negara dan dunia bagi menabur bakti kepada umat manusia yang ditimpa musibah dan kurang bernasib baik. AMAL mengoptimumkan segala sumber yang dimiliki untuk dimanfaatkan membantu mereka yang memerlukan bantuan sama ada berpunca dari bencana alam atau manusia di dalam dan luar negara. Menggerakkan tenaga sukarelawan untuk menambahbaik persekitaran pendidikan, kesihatan dalam masa yang sama menjalin kerjasama dengan pelbagai pihak. Mengetengah isu keadilan, kebajikan dan hak asasi manusia untuk memberi suara kepada mereka yang memerlukannya.
Ikut Turutan Ringgit
Sort A-Z
Keluar
Belum ada rekod duit keluar di saat ini. Setiap sen kegunaan akan dipaparkan di ruangan ini.