Amal Wilayah
Order here
Info
In
Out
Due Date
RM0.00
nan%
nan%
Terkumpul
Sasaran RM0.00
Share to Friends
Perasmian Tadika Amal Hidayah anjuran Kelab Relawan Du\’at (RINDU), Yayasan Amal Malaysia

Beluran, 24Feb. Satu majlis Perasmian Tadika Amal Hidayah anjuran Kelab relawan du\’at (RINDU), Yayasan Amal Malaysia telah diadakan hari ini di Kampung Binsulung, Beluran Sandakan Sabah.

\"\"

Majlis ini bertujuan untuk mempromosikan dan memaklumkan kepada penduduk setempat berkenaan kewujudan Kelas tadika percuma yg ditubuhkan bagi membantu golongan muallaf dan miskin yang tidak berkemampuan.

Tadika Amal Hidayah Kg Binsulung dirasmikan oleh Pengerusi Kelab Relawan Dua\’t (RINDU), Yayasan Amal Malaysia Ustaz Hj Fakhrurrazi bin Hussin. Hadir sama di majlis tersebut ialah pengarah Tadika Amal Hidayah, Ustaz MK Azman, Ahli Jawantankuasa RINDU serta wakil daripada Jabatan Agama Islam Sabah, Ustaz Abdul Malik beserta penduduk setempat.


Antara pengisian ialah Ucapan Perasmian dan Gimik menandatangani papan tanda kelas. Majlis berakhir dengan program bergambar kenangan beramai-ramai.


Mohammad Zainey RoslanBendahari Kelab Relawan Duat (RINDU)

layari web rasmi kami
Yayasan Amal Malaysia
Cawangan Wilayah Persekutuan
www.amalwilayah.com

Yayasan Amal Malaysia Cawangan Wilayah Persekutuan merupakan sebahagian daripada cawangan Yayasan Amal Malaysia. Kami merupakan sebuah badan bukan Kerajaan (NGO) yang berorientasikan Amal Kebajikan. No akaun sumbangan BANK ISLAM (1403 2010 0341 23) CIMB ISLAMIC (8603 255 448) Kami merupakan NGO Kebajikan yang aktif menjalankan misi pembangunan kemanusiaan seperti membantu mangsa bencana, kebuluran, kemiskinan dan juga dakwah di Malaysia dan serantau asia, terutamanya dan negara-negara dunia umumnya.
Yayasan Amal Malaysia (AMAL) Yayasan Amal Malaysia merupakan sebuah Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang berorientasikan dakwah, kebajikan dan kemanusiaan. Mempunyai cawangan di seluruh negara dan bergerak aktif menjalankan misi kebajikan dan kemanusiaan di dalam dan luar negara. Berbekalkan semangat dan slogan “Berkhidmat Untuk Kemanusiaan dan Beramal Kerana Allah” , AMAL bergerak ke pelusuk negara dan dunia bagi menabur bakti kepada umat manusia yang ditimpa musibah dan kurang bernasib baik. AMAL mengoptimumkan segala sumber yang dimiliki untuk dimanfaatkan membantu mereka yang memerlukan bantuan sama ada berpunca dari bencana alam atau manusia di dalam dan luar negara. Menggerakkan tenaga sukarelawan untuk menambahbaik persekitaran pendidikan, kesihatan dalam masa yang sama menjalin kerjasama dengan pelbagai pihak. Mengetengah isu keadilan, kebajikan dan hak asasi manusia untuk memberi suara kepada mereka yang memerlukannya.
Ikut Turutan Ringgit
Sort A-Z
Keluar
Belum ada rekod duit keluar di saat ini. Setiap sen kegunaan akan dipaparkan di ruangan ini.